אחד הקשיים הגדולים של בוגרי תואר ראשון במדעי המחשב הוא מציאת עבודה בתחום. אומנם מדובר במקצוע לימוד מבוקש מאוד בתחום לימודי מחשבים, אבל דריסת רגל בתעשייה ללא ניסיון תעסוקתי אינה מובנית מאליה.
מרבית המעסיקים והחברות המובילות בתחום ההייטק יעדיפו עובדים בעלי ניסיון או בוגרי תואר ראשון במדעי המחשב שיש להם חיבור מקצועי קודם לתעשייה.
קשרים מקצועיים עם גורמים בתעשיית ההייטק יכולים לקדם את הסיכוי למצוא עבודה או לקבל הצעות עבודה בתחום. אך רוב הסטודנטים ללימודי מחשבים עסוקים בתקופת הלימודים בצליחת המבחנים ולא תמיד שמים דגש על בניית קשרים או מוניטין מקצועי ואלה נכנסים לסדר העדיפויות שלהם רק בתום הלימודים.
כדאי להקדים ולכוון קדימה. חשוב מאוד כבר במהלך הלימודים לטפח קשרים עם אנשים בתוך התעשייה ולשקוד על רזומה מקצועי, כדי שבשנה האחרונה ללימודי התואר או מיד בתום הלימודים תוכלו להשתלב בהצלחה בעבודה בתחום.
לפניכם מספר דרכים לבנות רשת קשרים ולקיים נטוורקינג מוצלח כבר במהלך תקופת הלימודים:
ללמוד אצל הטובים בתחום
לימודי מחשבים אצל מרצים מובילים מתוך תעשיית ההייטק תבטיח לכם ידע עדכני וכלים רלוונטיים לצרכי המשק. כמו כן, תוכלו לקבל מידע על מה נדרש היום וכיצד עובדים בתעשייה, נהלי עבודה, אסטרטגיות, מידע פרקטי יקר ערך. מידע זה מעניק לכם פרספקטיבה ישימה על התחום והוא חשוב מאוד למעסיקים עתידיים. כמו כן, אם תציינו בקורות החיים שלמדתם אצל מרצים בעלי מוניטין בתעשייה תהיה לכם טביעת איכות מרשימה.
היחשפות למעסיקים פוטנציאליים
נצלו כל הזדמנות לנטוורקינג, בין אם מדובר בפורומים מקצועיים, כנסים מקצועיים, פגישות והרצאות עם מרצים מבחוץ. אם תלמדו במוסד לימודים שמפגיש אתכם עם אנשי מפתח מהתעשייה, יהיו לכם הזדמנויות ליצירת קשרים אסטרטגיים כבר בתקופת הלימודים. בנוסף, אם יהיה לכם פלטפורמה ייחודית, אתר אינטרנט, בלוג וכולי להציג בהם את הרזומה שלכם כולל ציונים, הערכות, עבודות לדוגמא ולחשוף את הפורטפוליו שלכם בפני מעסיקים עתידיים, השקיעו בכך מאמצים, כיוון שזה כרטיס הביקור שלכם.
ניסיון מקצועי – עבודות לסטודנטים
יתרון חשוב לנטוורקינג ולשדרוג הרזומה המקצועי במיוחד בעת לימודי הייטק הוא הצגת ניסיון קודם. כבר בתקופת הלימודים מומלץ לפנות זמן לעבודה, ולכן, מראש כדאי לבחור מסלול לימודים במקום המאפשר לכם לשלב בין לימודים ועבודה (למשל, מציע מתכונת של לימודי מחשבים בערב). אם תעבדו בתחום הלימודים שלכם לא רק שתוכלו למממן את הלימודים, תהיה לכם אפשרות להציג בהמשך גם הכשרה מעשית קונקרטית. כמו כן, בעת העבודה אומנם תהיו על תקן של סטודנטים של לימודי הייטק אבל תוכלו ליצור קשרים מקצועיים עם הממונים או קולגות ואולי כך לסלול את הדרך להצעת עבודה אטרקטיבית אחרי סיום הלימודים.